Politika zasebnosti

1. Splošno
STORCK ADRIA d.o.o. (v nadaljevanju Storck) jemlje varovanje vaših osebnih podatkov zelo resno in zbira, obdeluje in uporablja vaše podatke samo v skladu s standardi predpisov o varstvu podatkov.

Storck je upravljalec podatkov in je odgovoren za vaše osebne podatke. Naši kontaktni podatki so:

e-poštni naslov: info@si.storck.com
Poštni naslov: STORCK ADRIA d.o.o., Brdnikova 44, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefonska številka: +386 (1) 24 43 750

Če imate kakršna koli vprašanja glede te politke zasebnosti, vključno z morebitnimi vprašanji glede uveljavljanja vaših zakonskih pravic, nam pišite na info@si.storck.com.
2. Obdelava osebnih podatkov; namen in pravna podlaga
2.1 Kategorije osebnih podatkov
Storck glede na vaše dejavnosti na našem spletnem mestu zbira, obdeluje in uporablja naslednje osebne podatke: vaš IP naslov ter vrsto in obseg elementov (npr. spletne strani, gumbi), ki ste jih obiskali, datum ter uro dostopa in še – v kolikor ste posredovali podatke na način, da ste izpolnili obrazce na našem spletnem mestu (npr. kontaktni obrazec ali prijavni obrazec za sodelovanje v nagradni aktivnosti) - vaš naziv, ime in priimek, naslov, e-poštni naslov, vašo telefonsko številko.
2.2 Uporaba spletnega mesta
Ko obiščete naše spletno mesto se zabeležijo začasni podatki o povezavi (predvsem IP naslov, zadnji obiskani URL, čas in datum, datoteke, do katerih ste dostopali). Te podatke obdelujemo samo v meri, ki je potrebna za uporabo spletnega mesta (kar je v našem zakonitem interesu). Poleg tega se lahko na podlagi vašega dovoljenja ti podatki v psevdonimizirani obliki obdelujejo in uporabljajo tudi za namene iz točke 2.3. Na splošno je uporaba našega spletnega mesta mogoča brez posredovanja drugih osebnih podatkov, razen teh, ki so našteti v tem odstavku.

Če osebne podatke posredujete tako, da izpolnite obrazce na naši spletni strani (npr. kontaktni obrazec), bomo te podatke obdelali z namenom, da bi odgovorili na vašo zahtevo ali, če je potrebno, za izpolnitev pogodbe z vami, zlasti v primeru sodelovanja v nagradni aktivnosti.

V primeru, da ne zagotovite osebnih podatkov, se lahko zgodi, da ne morete uporabljati posebnih funkcij našega spletnega mesta (predvsem ne boste mogli sodelovati v nagradnih aktivnostih, ki so ponujene). Drugi posledic razen teh, ni.

Kar zadeva obdelavo vaših osebnih podatkov na podlagi vašega privoljenja, vam je podeljena pravica, da kadar koli prekličete svojo odobritev, tako da bo obdelava vaših osebnih podatkov v prihodnje onemogočena.
2.3 Uporaba za namene trženja in optimizacijo spletnega mesta (Piwik PRO)
Na spletnem mestu Storck se podatki o vaši uporabi spletnega mesta obdelujejo s tehnologijami ponudnika Piwik PRO v našem zakonitem interesu, in sicer za optimizacijo spletnega mesta ter za namene trženja.

V ta namen se pod psevdonimom ustvarijo profili uporabe, ki vsebujejo podatke, navedene pod točko 2.2 in podatke o vaših dejavnostih na našem spletnem mestu (še posebej do katerih strani, gumbov ali drugih elementov ste dostopali in kdaj). Profili ne bodo vsebovali ali bili združeni s podatki, ki vas neposredno identificirajo (npr. z vašim imenom).

Za lažjo analizo uporabe se lahko uporabljajo piškotki (glejte točko 2.4), ki omogočajo ponovno prepoznavanje vašega spletnega brskalnika. Ko obiščete našo spletno mesto vas prosimo za strinjanje z uporabo takšnih piškotkov (glejte točko 2.4). Prosimo preberite točko 2.4 glede informacij kako lahko prekličete takšno privolitev in brskate po našem spletnem mestu brez uporabe piškotkov. Če želite izključiti izrecno piškotke, uporabljene za analizo opisano v tem razdelku, uporabite naslednji mehanizem.

Analizo vaših podatkov o uporabi s psevdonimnimi profili lahko kadarkoli deaktivirate s pomočjo Piwik PRO. Za to imeti dve možnosti. Kot prvo lahko v vašem brskalniku aktivirate možnost »Do-Not-Track« (za dodatne informacije se obrnite na razdelek za pomoč, ki ga ponuja brskalnik). Druga možnost je, da s klikom na spodnjo povezavo nastavite piškotek, ki označuje, da se vaša uporaba spletnega mesta ne sledi s Piwik PRO:
2.4 Piškotki
Ob obisku našega spletnega mesta vas obvestimo, da naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje funkcionalnosti in za podporo analizi uporabe našega spletnega mesta (glejte točko 2.3). Obvestimo vas tudi, da z uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov, kot je opisano pod to točko 2.4 in točko 2.3.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so poslane s spletnega strežnika v vaš brskalnik in shranjene na trdem disku računalnika. To nam bo omogočilo ponovno prepoznavanje obiska z vašega spletnega brskalnika. Na ta način lahko zagotovimo boljše delovanje spletnega mesta in izvedemo spletne analize v našem zakonitem interesu, kot je opisano v točki 2.3. Večina brskalnikov je nastavljenih tako, da piškotke sprejmejo avtomatično.

Po tem, ko ste z uporabo našega spletnega mesta dovolili uporabo piškotkov, lahko svojo privolitev kadarkoli prekinete. Če želite izrecno izključiti sledilne piškotke (in analizo podatkov o uporabi), sledite navodilom pod točko 2.3. Prav tako lahko kadarkoli deaktivirate piškotke v nastavitvah vašega brskalnika in/ali jih izbrišete iz trdega diska prek menija brskalnika. Nazadnje lahko zaščitite svojo zasebnost tudi tako, da v brskalniku namestite vtičnik, ki ponuja možnost preprečevanja sledenja in/ali s tem povezanih piškotkov.
2.5 Prenos podatkov tretjim osebam
Naše spletno mesto gosti podjetje AUGUST STORCK KG, Waldstraße 27, 13403 Berlin, Nemčija, ki obdeluje podatke, zbrane prek spletnega mesta, kot naš obdelovalec podatkov. Vaših osebnih podatkov ne delimo s tretjimi osebami, razen, če je to potrebno za izpolnitev vaše zahteve (npr. če ste preko kontaktnega obrazca oddali zahtevo, da prejmete informacije od druge družbe skupine Storck).
2.6 Brisanje
Vaše podatke izbrišemo takoj, ko zbiranje in obdelovanje za naš namen ni več potrebno in ko ni več pravnih zahtev za njihovo shranjevanje.
2.7 Varovanje podatkov
Storck je sprejel vse potrebne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, poškodbo, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom. Naši zaposleni in vse osebe, ki se ukvarjajo z obdelavo teh podatkov, morajo upoštevati zakone o varstvu podatkov in z njimi ravnati zaupno. Naši zaposleni so ustrezno usposobljeni. Notranji in zunanji pregledi zagotavljajo skladnost z vsemi procesi varstva podatkov pri Storcku.

Da bi zaščitili osebne podatke naših uporabnikov, uporabljamo varen način spletnega prenosa, tako imenovani prenos SSL-ja (Secure Socket Layer). To je mogoče prepoznati z dodanim "s" za http: //, zato https: //, ko se v naslovni vrstici prikaže zelena zaprta ključavnica. S klikom na simbol lahko pridobite informacije o SSL certifikatu, ki se uporablja. Prikaz simbola je odvisen od različice brskalnika, ki jo uporabljate. SSL šifriranje omogoča šifriran in popoln prenos vaših podatkov.
2.8 Gumbi za delitev na družbenih omrežjih
Uporabljamo tako imenovano "rešitev dveh klikov", kar pomeni, da ob obisku našega spletnega mesta na splošno ne delimo nobenih osebnih podatkov. Samo, če boste kliknili na enega od gumbov za delitev na družbenih omrežjih, bodo informacije posredovane ustreznemu ponudniku.

Z aktiviranjem gumba za delitev na družbenih omrežjih bo ustrezni ponudnik prejel informacije, da je vaš brskalnik obiskal določeno stran na našem spletnem mestu. To se zgodi tudi, če nimate računa s ponudnikom ali trenutno niste prijavljeni v ta račun. Te podatke bo vaš brskalnik posredoval neposredno strežniku ponudnika, npr. v ZDA, in jih tam shranil.

Če ste prijavljeni v račun pri tem ponudniku, lahko neposredno vanj dodelijo obisk našega spletnega mesta. Če komunicirate z oknom za skupno rabo (npr. pustite komentar), bodo zadevni podatki neposredno posredovani do strežnika ponudnika in tam shranjeni. Poleg tega bodo ti podatki objavljeni na strani ponudnika in prikazani vašim stikom. Če ne želite, da se podatki, ki jih ponudnik zbere med obiskom našega spletnega mesta, povežejo z vašim uporabniškim računom, se morate pred prvo uporabo odjaviti iz tega računa.

V zvezi z namenom in obsegom zbiranja podatkov, obdelave in uporabe podatkov s strani ponudnika ter glede vaših pripadajočih pravic in možnosti konfiguracije, da bi zaščitili svojo zasebnost, se obrnite na pravilnike o zasebnosti zadevnih ponudnikov. Tukaj so naslovi ustreznih ponudnikov in URL-ji z njihovimi politikami zasebnosti:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA
http://www.facebook.com/policy.php/

Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA
https://twitter.com/privacy/

LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA
http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy/
3. Vaše pravice glede osebnih podatkov
Zakon o varstvu podatkov vsebuje več pravic, ki zadevajo vaše osebne podatke (pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki). Na splošno je to pravica zahtevati razkritje vaših osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas, pa tudi pravica do popravka, izbrisa in omejitve obdelave teh podatkov ter ugovora obdelavi. Če in koliko bodo te pravice sprejete v vsakem posameznem primeru in za katere pogoje bodo veljale, je navedeno v zakonu (do 25. maja 2018 Zvezni zakon o varstvu podatkov; od 25. maja 2018 EU splošna uredba o varstvu podatkov). EU splošna uredba o varstvu podatkov dodaja tudi pravice glede prenosa podatkov. Če ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko svoje soglasje za prihodnje obdelovanje kadar koli prekličete. Poleg tega imate pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov. Vendar, če imate vprašanja ali pritožbo glede Storckovega varstva podatkov, priporočamo, da se obrnete neposredno na Storck (glejte točko 1).
4. Ni avtomatskih individualnih odločitev
Storck ne uporablja vaših osebnih podatkov za avtomatizirane posamezne odločitve.
5. Sprememba pravilnika o zasebnosti
Nove zakonske zahteve, podjetniške odločitve ali tehnični razvoj bi lahko zahtevale spremembo naše politike zasebnosti. Skladno s tem se ta politika zasebnosti prilagodi. Na našem spletnem mestu lahko vedno najdete najnovejšo različico.