
Kakovost izdelkov Potrošnikom jamčimo dosledno visoko kakovost.
Ozadje
Osrečevati ljudi – to je filozofija za vsemi Storckovimi blagovnimi znamkami. Prav zato je kakovost za nas tako zelo pomembna; pričakujemo dosledno visoko kakovost izdelkov, ki jo je mogoče zajamčiti zgolj z učinkovitim upravljanjem kakovosti, odgovorno nabavo, tovarnami, ki so v lasti podjetja ali jih je to odobrilo, preglednimi standardi, notranjim in senzoričnim preverjanem ter seveda predanimi zaposlenimi.
Intervju
Dobre surovine, mednarodni standardi certificiranja in strogi sistemi nadzora: Roger Wedekind govori o Storckovih zahtevnih standardih glede kakovosti izdelkov.
Za vse Storckove blagovne znamke sta značilna dober okus in predvsem svežina. Da bi zajamčili svežino, smo razvili inovativne rešitve optimalnega pakiranja. Prav tako natančno izračunamo in preverimo rok trajanja, kar nam pomaga zajamčiti svežino.
Vse predlagane spremembe rokov trajanja so predmet strogega preverjanja, s čimer preprečimo, da bi imele negativne posledice na okus, barvo, konsistenco ali hranilno vrednost. Še zlasti se ves čas osredotočamo na izdelke, ki vsebujejo vitamine, na primer nimm2. Vitamini so namreč še posebej občutljiva sestavina.
Skrbno izbiramo in strogo nadziramo svoje dobavitelje in trgovce na debelo; nekatere tovarne, ki nam dobavljajo surovine, odobrimo šele po intenzivnem preverjanju. Moramo biti tako strogi, če želimo zajamčiti dosledno visoko kakovost, kajti tudi najmanjša odstopanja v okusu in sestavi surovin vplivajo na naše izdelke. Pogostost preverjanj je odvisna od občutljivosti posameznih surovin. Na vrsto nadzora vplivajo tudi aktualni dogodki, na primer poročila o škodi na pridelkih v državah, od koder jih nabavljamo. V Storcku sledimo temeljnjemu načelu, da želimo pozitivno vplivati na izdelek v vseh fazah procesa, torej to tudi počnemo.
Kakavova zrna, na primer: za čokolado kot surovino kupujemo zrna, ki jih nato samo predelamo, denimo s praženjem. Tako se slastna aroma, ki se razvije po praženju, ne izgubi med prevozom, poleg tega pa lahko pripravimo ravno toliko surovine, kot je potrebujemo. Enako velja za čokoladno maso, ki jo prav tako delamo sami. Pogosto gre za zelo fine nianse. Notranja proizvodnja je ključen element našega recepta za uspeh. Omogoča nam ohranjati popoln nadzor nad tem, kako se recepture spreminjajo v izdelke, s čimer lahko zajamčimo našo značilno vrhunsko kakovost.
Redne kontrole in certificiranje pomenijo, da je naše delo kakovostno. Številne revizije zagotavljajo skladnost z zakonskimi zahtevami. Še več, prostovoljno izvajamo tudi druge kontrole kakovosti. Na primer s strogimi lastnimi načeli spodbujamo naše dobavitelje k iskanju odgovornih virov palmovega olja.
Vedenje potrošnikov se nenehno spreminja in izpolnjevanje vseh njihovih pričakovanj je vznemirljiv izziv. V tem smislu želimo še naprej stopati po svoji izvirni poti, ki je v skladu s Storckovo filozofijo.
Certifikati in nagrade

IFS Food
Certifikat IFS food (International Featured Standards): po vsem svetu priznan standard za presojanje proizvajalcev živilskih izdelkov in pomemben kazalnik varnosti in kakovosti.

FSSC22000
Certifikat FSSC22000 (Food Safety System Certification 22000): pomemben kazalnik varnosti živil v globalnih proizvodnih verigah.

SA8000
SA8000: mednarodni standard na področju družbene odgovornosti za socialno pravične in poštene delovne pogoje ter zdravje in varnost pri delu.
Poleg tega Storck nekatere svoje izdelke prostovoljno daje testirati strokovnjakom iz nemškega združenja za kmetijstvo (DLG). Leta 2019 je Storck ponovno prejel nagrado DLG za dosledno kakovost izdelkov ki jo ohranja sedaj že vrsto let. Med procesom ocenjevanja za to nagrado živila preverjajo strokovni odbori, ki ne poznajo ne imena proizvajalca ne blagovne znamke ne cene.