Kakovost izdelkov Potrošnikom jamčimo dosledno visoko kakovost.

Storckove blagovne znamke kupujejo v mnogih državah po vsem svetu. Z njimi se razvajate in ob njih uživate življenje. Vrhunska kakovost in zavedanje potrošnikov, da bodo ob Storckovih sladkarijah uživali, ustvarjata zaupanje. Na to smo ponosni in si ves čas po najboljših močeh prizadevamo upravičiti zaupanje.

Ozadje

Osrečevati ljudi – to je filozofija za vsemi Storckovimi blagovnimi znamkami. Prav zato je kakovost za nas tako zelo pomembna; pričakujemo dosledno visoko kakovost izdelkov, ki jo je mogoče zajamčiti zgolj z učinkovitim upravljanjem kakovosti, odgovorno nabavo, tovarnami, ki so v lasti podjetja ali jih je to odobrilo, preglednimi standardi, notranjim in senzoričnim preverjanem ter seveda predanimi zaposlenimi.

Intervju

Roger Wedekind – vodja oddelka za živilsko zakonodajo

Dobre surovine, mednarodni standardi certificiranja in strogi sistemi nadzora: Roger Wedekind govori o Storckovih zahtevnih standardih glede kakovosti izdelkov.

Zakaj je kakovost Storckovih izdelkov tako visoka?

Za vse Storckove blagovne znamke sta značilna dober okus in predvsem svežina. Da bi zajamčili svežino, smo razvili inovativne rešitve optimalnega pakiranja. Prav tako natančno izračunamo in preverimo rok trajanja, kar nam pomaga zajamčiti svežino.

Vse predlagane spremembe rokov trajanja so predmet strogega preverjanja, s čimer preprečimo, da bi imele negativne posledice na okus, barvo, konsistenco ali hranilno vrednost. Še zlasti se ves čas osredotočamo na izdelke, ki vsebujejo vitamine, na primer nimm2. Vitamini so namreč še posebej občutljiva sestavina.

Kako to vpliva na rokovanje s surovinami?

Skrbno izbiramo in strogo nadziramo svoje dobavitelje in trgovce na debelo; nekatere tovarne, ki nam dobavljajo surovine, odobrimo šele po intenzivnem preverjanju. Moramo biti tako strogi, če želimo zajamčiti dosledno visoko kakovost, kajti tudi najmanjša odstopanja v okusu in sestavi surovin vplivajo na naše izdelke. Pogostost preverjanj je odvisna od občutljivosti posameznih surovin. Na vrsto nadzora vplivajo tudi aktualni dogodki, na primer poročila o škodi na pridelkih v državah, od koder jih nabavljamo. V Storcku sledimo temeljnjemu načelu, da želimo pozitivno vplivati na izdelek v vseh fazah procesa, torej to tudi počnemo.

Lahko navedete primer?

Kakavova zrna, na primer: za čokolado kot surovino kupujemo zrna, ki jih nato samo predelamo, denimo s praženjem. Tako se slastna aroma, ki se razvije po praženju, ne izgubi med prevozom, poleg tega pa lahko pripravimo ravno toliko surovine, kot je potrebujemo. Enako velja za čokoladno maso, ki jo prav tako delamo sami. Pogosto gre za zelo fine nianse. Notranja proizvodnja je ključen element našega recepta za uspeh. Omogoča nam ohranjati popoln nadzor nad tem, kako se recepture spreminjajo v izdelke, s čimer lahko zajamčimo našo značilno vrhunsko kakovost.

Ali izvajate kontrolne preglede za kvaliteto pri surovinah in končnih produktih?

Redne kontrole in certificiranje pomenijo, da je naše delo kakovostno. Številne revizije zagotavljajo skladnost z zakonskimi zahtevami. Še več, prostovoljno izvajamo tudi druge kontrole kakovosti. Na primer s strogimi lastnimi načeli  spodbujamo naše dobavitelje k iskanju odgovornih virov palmovega olja.

Kateri so vaši največji prihodnji cilji in izzivi?

Vedenje potrošnikov se nenehno spreminja in izpolnjevanje vseh njihovih pričakovanj je vznemirljiv izziv. V tem smislu želimo še naprej stopati po svoji izvirni poti, ki je v skladu s Storckovo filozofijo.

Temeljno sporočilo

Naše jamstvo ni prazna obljuba.
Motivira nas zaupanje, ki ga v nas polagajo potrošniki.

Certifikati in nagrade

Logo IFS Food

IFS Food

Certifikat IFS food (International Featured Standards): po vsem svetu priznan standard za presojanje proizvajalcev živilskih izdelkov in pomemben kazalnik varnosti in kakovosti.

Logo FSSC 22000

FSSC22000

Certifikat FSSC22000 (Food Safety System Certification 22000): pomemben kazalnik varnosti živil v globalnih proizvodnih verigah.

Logo SAI 8000

SA8000

SA8000: mednarodni standard na področju družbene odgovornosti za socialno pravične in poštene delovne pogoje ter zdravje in varnost pri delu.

Poleg tega Storck nekatere svoje izdelke prostovoljno daje testirati strokovnjakom iz nemškega združenja za kmetijstvo (DLG). Leta 2019 je Storck ponovno prejel nagrado DLG za dosledno kakovost izdelkov ki jo ohranja sedaj že vrsto let. Med procesom ocenjevanja za to nagrado živila preverjajo strokovni odbori, ki ne poznajo ne imena proizvajalca ne blagovne znamke ne cene.