Razvoj izdelkov Prepoznavanje trendov na področju blagovnih znamk in uspešno izkoriščanje priložnosti.
Osnova
Osnova vsakega našega novega izdelka ali izboljšanega recepta je izčrpna tržna analiza, ker se Storck vedno ravna po željah potrošnikov.
Nato poseben tim pripravi poskusno serijo izbranih favoritov. Potem je čas za eksperimentiranje – surovine se preverjajo in primerjajo, proizvodni postopki pa testirajo in dodatno razvijajo, da bi vedno dosegli najboljše možne rezultate.
Pri inovacijah je odločilen dejavnik dolgoročnega uspeha tudi hitrost. Storck nenehno vlaga v najnovejše obrate in opremo za tovarne, ki so v lasti podjetja, in pripisuje velik pomen lastni proizvodnji, kar mu omogoča optimizacijo procesov in vzdrževanje visokih standardov kakovosti.
Od tega imajo koristi tudi obstoječe blagovne znamke, ker je lažje zagotoviti, da bodo izboljšave in nove različice receptov izpolnile pričakovanja potrošnikov, hkrati pa je mogoče učinkovito vključevati nove procesne tehnologije.
Proces
Od zamisli do prodajne uspešnice: Vse se začne s konceptom izdelka. To je podlaga za dejansko navodilo razvojnemu oddelku. Tim nato pripravi specifikacije in zahteve za vzorčni recept (prototip). Prototip skrbno ročno izdelajo v našem testnem centru.
Potencialni izdelek se nato testira in vzorči. Poudarek je na okusu, konsistenci in aromi, pomemben pa je tudi videz. Podrobnosti se nenehno izboljšujejo in ponovno vzorčijo, preden je recept dokončno odobren.
V procesu razvijanja izdelka je ogromno preverjanj: izdelek do trenutka, ko je pripravljen na proizvodnjo, spremljajo preverjanja roka uporabnosti in skladiščenja, ankete med potrošniki ter ocene finančne izvedljivosti. Od samega začetka se upoštevajo tudi posebni mednarodni vidiki, okusi in zahteve.
Odvisno od zahtev včasih celo zgradimo nove proizvodne linije. Prva proizvodna serija v dejanski liniji je vedno vznemirljiv trenutek, ker se takrat razkrije, kako dobro so timi v testnem centru opravili svoje delo.
Strokovnost
Naj gre za mešalnik, valjalnik, ponev ali stroj za mešanje čokolade – Storck ima za proizvodnjo vzorcev na voljo v celoti opremljene kuhinje in zapleteno opremo. Živilski tehnologi, nutricionisti in izkušeni strokovnjaki na področju tehnologij za proizvodnjo slaščic delajo z roko v roki. Zaposleni v naših oddelkih za "recepture čokolad in polnjenj" so resnični umetniki na področju čokolade. Vse, kar bo pozneje, ko bo izdelek šel v industrijsko proizvodnjo, jamčilo visoko kakovost in edinstvenost Storckovih blagovnih znamk, se preuči do najmanjše podrobnosti in v majhnih količinah izdela ročno.
Izziv
Storckove blagovne znamke so na voljo v mnogih državah po vsem svetu. Izdelki se za svoj posebni okus v veliki meri lahko zahvalijo tudi svežini, kar je dokajšen izziv, kadar jih je treba prevažati na velike razdalje: domiselna logistika zagotavlja, da lahko tudi potrošniki v daljnih deželah uživajo Storckove izdelke takšne kakovosti, kakršno so se navadili pričakovati od nas.